Menu

Historikk

Greåker Graving og Transport AS fikk sitt navn Desember 2004, men selskapet har sine røtter i gjennom familien helt tilbake til 1940.

Hans Edvardsen etablerer entrepenørvirksomhet på Greåker i 1940, firmaets navn er Edvardsen & Sønner, innehaver Hans Edvardsen. Firmaet driver allsidig med bl.a. melkeruter i indre østfold, massetransport og støping etc., firmaet får en ufrivillig stillhet under krigen, da tilgang på sement er vanskelig.

Rundt 1960 blir selskapets drift tatt over av Johan Arnt Hansen, firmaet beholder navnet, men innehaveren blir nå byttet fra Hans Edvardsen til Johan Arnt Hansen. Johan er sønn av Hans. Firmaet får nå en stor utvikling, med blandt annet eget betongstøperi. Flere prosjekter utføres med oppbyggning av Dahles Auto og Guru Papp i Sarpsborg, som sine største prosjekter. Firmaet er i disse tider blandt de største i østfold.

På slutten av 1970 og starten av 1980, etablerer firmaet kontakt med oljeselskapene. Dette arbeidet går da ut på vedlikehold, oppbyggning av byggningsmasser og nedlegging av tanker.

1985 skifter firmaet navn til Edvardsen & CO, det er nå Johan sin svigersønn, Ingebjørn Kvisvik, som tar over familieselskapet. Han fortsetter det gode samarbeidet med norske Shell, Texaco og andre oljeselskaper. Firmaet får nå en geografisk oppblomstring med arbeid fra Kristiansand i Sør til Trondheim i Nord, samt øst og vestlandet. Ved disse tider anses firmaet som Norges kanskje mest seriøse på feltet bensinstasjoner og det som hører dette arbeidet til.

Blir aksjeselskap

Dette skjer i 1997, da blir navnet Edvardsen & Sønner AS, Ingebjørn sine sønner, Tommy og Raymond Kvisvik tar over. Med på eiersiden er også Johan Arnt Hansen enke og Ingebjørn sin svigermor, Elna Marie Hansen.

Selskapet forsetter innenfor samme sjanger og starter konkurranse om vedlikeholdsarbeide på bensinstasjoner. Dette har firmaet holdt og holder på med frem til dags dato. På veien har firmanavnet forandret seg til Greåker Graving og Transport AS, dette ble gjort for å vise tilhørligheten og oppgavet til selskapets start på Greåker.

Selskapet driftes nå av Tommy Kvisvik, og har 5 heltidsansatte og 1 på deltid

Tilbake til toppen